Lidt om min lastvognsbaggrund

Denne side har været under overvejelse længe. Min interesse for lastbiler er meget gammel, den begyndte i drengeårene, hvor lokale vognmænd transporterede alskens produkter til og fra min fødegård, det var i 40erne og 50erne.
Senere drev jeg selv vognmandsforretning, distributionskørsel i hovedstads området. Dertil anvendtes en Hanomag Kurier, og to kassevogne, en Hanomag F 25 D og en Hanomag-Henschel F 30 D, en Hanomag-Henschel F 45 D, samt en Mercedes Benz L 608 D.
Jeg kørte senere entreprenørkørsel, først med en Scania Vabis L56, en Mercedes Benz 1413 og derefter en Volvo NB 86.
Jeg skiftede derefter til exportkørsel. Det var kørsel på Norge og Sverige, mest papirtransporter for Mammen & Drescher A/S i Frihavnen i København. Der skulle jo også fragtes noget nordpå, så vi kørte en hel del sukker til Norge og skumgummi til Sverige.
Det er nu snart 30 år siden jeg kørte exportkørsel, men det er et liv man ikke glemmer. Jeg har kørt Mercedes Benz LP 1418, Magirus Deutz FLT 230, Magirus Deutz FL 230, Scania LBS 110, Volvo F88 og Volvo F89. Bilerne var både med sættevogne og påhængsvogne.
Efter min exportæra har jeg kørt bl. a. kranvogn, Scania LBS 86 med HMF kran, I en kort periode kørte jeg også Scania LBS 85. Endelig har jeg kørt tankvogne, Bedford TK og Scania LBS 86.
Vejene var anderledes dengang, og motorkraften var yderst begrænset i forhold til nutidens muskelmotorer, men vi klarede udfordringerne, også dengang.
Det var i en tid, hvor fartskrivere og hviletider ikke var noget man talte så meget om, og det sås selvfølgelig også på uheldsstatistikkerne dengang. Jeg synes at chaufførerne har fået et mere sikkert liv, fysisk, men ikke psykisk, der er meget kontrol idag, og chaufføren er aldrig udenfor rækkevidde af vognmand og speditør. Satellitnavigation og mobiltelefon har nok afløst den følelse af frihed som vi følte dengang jeg sad ved rattet.
Mit senere arbejdsliv har også omfattet en god kontakt til branchen. Som lagerforvalter gennem næsten 20 år på en stor produktionsvirksomhed har jeg haft daglig kontakt til talrige chauffører fra næsten alle europæiske lande, en kontakt som jeg har fundet meget bevarende for min interesse for branchen.
Lad denne side være en hilsen til de gæve mennesker, som idag styrer de dejlige biler, de er medvirkende i en grad som de fleste ikke ved, til at tjene valuta til Danmark, men som mange blot betragter som nogle der sinker den øvrige trafik.
Jeg er stadig på landevejene, men nu med min bil og campingvogn, så jeg er måske stadig en af dem som sinker trafikken, men jeg nyder at se, hvordan der stadig er lastbiler på vejene, og at de holder hjulene rullende.

Magirus Deutz FLT230 februar 1974 Magirus-Deutz FL230, Ølstykke, august 1974 Volvo F88, juli 1976 Scania LS 85, okt. 1977, Uggeløse

Nogle af de biler jeg har kørt i.

© www.hansreckweg.dk/truckerlinks/

eXTReMe Tracker


eXTReMe Tracker